اگرچه اغلب خانم ها نسبت به مضرات و آسیب های پوستی ناشی از خوابیدن با آرایش آگاه هستند، اما برخی از اوقات به دلایلی از جمله خستگی مفرط در انجام این کار غفلت می کنند. جهت آشنایی با عوارض خوابیدن با آرایش برای پوست با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
خوابیدن با آرایش صورت چه آسیبی به پوست میزند؟
حال متخصصین پوست و مو با تکیه بر بررسی هایی که در این خصوص انجام داده اند، اکیدا توصیه می کنند که هیچ گاه نباید با آرایش به رختخواب بروید. بنابراین حتی اگر یک روز کاری دشوار و پرمشغله را پشت سر گذاشته اید، از پاک کردن آرایش تان پیش از خواب غافل نشوید.در حقیقت، پاک نکردن آرایش در پایان روز اشتباه بزرگی است که یک فرد می تواند مرتکب شود زیرا پوست در هنگام شب نیاز به تنفس و استراحت دارد و در صورت مسدود بودن منافذ پوستی، قادر به انجام این کار نخواهد بود.
عوارض ناشی از خوابیدن با آرایش
همانطور که پیش از این گفته شد، خوابیدن با آرایش عوارض مختلفی به همراه دارد که در این قسمت به مهم ترین آنها اشاره می کنیم:
پیری زودرس پوست
غفلت در پاک کردن آرایش می تواند منجر به پیری زودرس و تخریب کلاژن ها شود. دلیل این مسئله آن است که آرایش می تواند آلودگی ها و آلاینده های محیطی را بر روی صورت نگه دارد و از این طریق منافذ پوست را مسدود نماید. از سوی دیگر خوابیدن با آرایش، آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد را افزایش می دهد و با تخریب کلاژن ها، موجب پیری زودرس پوست می شود.
خشکی پوست صورت در اثر خوابیدن با آرایش
پاک نکردن آرایش پیش از خواب تا حد زیادی می تواند موجب کاهش اثربخشی محصولات مرطوب کننده و پوستی شود. از دست رفتن رطوبت پوست، علاوه برخشکی می تواند پوست را دچار خارش، ترک خوردگی و در برخی از مواقع دچار اگزما و خونریزی نماید. در چنین شرایطی پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد و دچار چین و چروک زود هنگام می شود.
بروز آکنه
خوابیدن با آرایش در افرادی که به طور طبیعی هیچ مشکل پوستی خاصی ندارند، نیز می تواند باعث ایجاد جوش شود. این در حالی است که باقی ماندن کرم پودر در طول شب بر روی پوست خانم های بالغ و افراد مستعد آکنه، با توجه به مسدود نمودن منافذ پوست، می تواند احتمال بروز جوش و آکنه را افزایش دهد.
التهاب چشم
پاکسازی پوست از مواد آرایشی در کاهش باکتری ها، ویروس ها و قارچ های مضر موثر است. آرایش چشم به ویژه ریمل با توجه به آنکه حاوی پاتوژن های مضر یا همان باکتری های مولد بیماری است، می تواند منجر به التهاب و عفونت های چشمی نظیر گل مژه، قرمزی و خشکی چشم شود. از آنجایی که پوست اطراف چشم ها بسیار حساس و آسیب پذیر است، در صورت خوابیدن با آرایش چشم، مواد آرایشی، باکتری ها و آلودگی ها به داخل چشم نفوذ می کند و چشم را ملتهب می سازد. از سوی دیگر خوابیدن با خط چشم، ریمل و همچنین سایه می تواند موجب بسته شدن غدد چربی موجود بر روی پلک و فولیکول های مژه و در نهایت ایجاد گل مژه شود.
ریزش مژه و ابرو
یکی از عوامل موثر در ریزش ابرو ها و مژه ها، پاک نکردن مواد آرایش در هنگام خواب و یا استفاده از مواد آرایشی بی کیفیت است. دلیل این امر آن است که استفاده طولانی مدت از مواد آرایشی می تواند به ریشه مژه و ابرو آسیب برساند و موجب شکسته شدن بافت مو ها و ریزش آنها شود.